fbpx
Voor 22:00 besteld is
volgende werkdag in huis!
Lage verzendkosten € 3,95
Gratis verzending vanaf € 35,–
Betaal veilig en vertrouwd
met o.a. iDEAL en achteraf met Billink
Gemiddeld beoordeeld met
een 9,7 bij WebwinkelKeur

Instant Zelfbruiner voor Dummies deel II

Zelfbruiners voor Dummies II

Welkom bij “Zelfbruiners voor Dummies!” Dit is het vervolg op Zelfbruiners voor Dummies I. In deel I hebben we de verschillende soorten zelfbruiners uitgelicht. Nu gaan we uitleggen hoe je een zelfbruiner het beste kunt gebruiken!

Zelfbruiner voor Dummies IINet voor het eerst een zelfbruiner besteld en sta je te popelen om je hele lichaam in te smeren met een heerlijke zachte substantie die je leven zal veranderen? Mooi!

Oké we overdrijven een beetje maar als je deze blog goed leest en alles opvolgt zul je echt versteld staan van het resultaat. Als een instant zelfbruiner goed wordt aangebracht voel je je zelfverzekerder, mooier, slanker en gezonder. De noodzaak om uren te bakken onder de zonnebank of op je loungebank in de tuin is voorgoed voorbij. Je hoeft je nooit meer te schamen voor je witte melkflessen en die bleke buik. Vrienden zullen zeggen dat je er goed uitziet en vreemden zullen vragen waar je op vakantie bent geweest.

Ik heb HET nog nooit gedaan

Zoals je hebt kunnen lezen in Instant Zelfbruiners voor Dummies deel I kun je kiezen uit heel veel verschillende soorten zelfbruiners. Omdat jij een beginner bent, leggen we hier het gebruik uit van een Mousse en een Lotion. Dit zijn de beste producten om mee te beginnen als je HET nog nooit hebt gedaan (hier zouden ze een tv-serie over moeten maken!!).

De Voorbereiding

Kies een avond waarop je even de tijd kunt nemen. Neem een douche en scrub je hele lichaam, ook je gezicht. Scrubben doen we om de overtollige dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt voor een egaler eindresultaat. Droog je goed af en laat jezelf even uitdampen. Gebruik hierna een bodylotion die niet op oliebasis is. Bodylotion op oliebasis kan ervoor zorgen dat de zelfbruiner niet goed pakt. Het vormt dan een laagje tussen je huid en de zelfbruiner wat ervoor kan zorgen dat je vlekken kan krijgen. Gebruik de bodylotion op plekken die wat droger zijn dan andere plekken op je lichaam. Dit zijn meestal voeten, enkels, knieën en ellebogen. Je kunt ook je hele lichaam insmeren. Dit hangt af van hoe droog je huid is. Omdat zelfbruiner werkt op je bovenste huidlaag en op dode huidcellen, worden plekken die droger zijn, vaak donkerder. En dat willen we natuurlijk niet! Laat de bodylotion goed intrekken.

Het perfect aanbrengen van je zelfbruiner

Kate Moss het boegbeeld van St TropezKate Moss het boegbeeld van St TropezKate Moss het boegbeeld van St Tropez

Het echte werk

Nu gaan we echt beginnen. Ga voor een grote spiegel staan in een kamer waar het goed licht is. Het is heel belangrijk om jezelf goed te kunnen zien. Zo kun je goed inspecteren of je echt elk plekje hebt ingesmeerd. Doe een beetje zelfbruiner mousse of lotion op een tanning mitt. Schrik niet, dit is geen vloeibare chocola. De kleur op de mitt is niet de kleur die je uiteindelijk terugziet.

Gebruik een kleine hoeveelheid per keer. Werk altijd van beneden naar boven. Zo voorkom je dat je uiteindelijk met witte strepen loopt omdat je zoveel moest buigen. Begin bij je onderbeen en smeer de zelfbruiner omhoog richting de knie. Vergeet ook je kuiten en knieholtes niet en werk zo naar boven. Gebruik het restje zelfbruiner wat nog op de mitt zit om het uit te vegen op je voeten en je enkels. Veeg ook tussen je tenen en de zijkanten van je voeten. Deze plekjes hebben maar weinig zelfbruiner nodig om bruin te worden.

Check, dubbelcheck

Kijk tijdens het aanbrengen goed in de spiegel en draai je om, zie je ergens nog een plekje wat je vergeten bent? Pak nog wat mousse of lotion en ga nog eens over het hele gebied. Zolang de zelfbruiner nog niet volledig is ingetrokken is het corrigeren heel makkelijk. Op een bepaald moment is je huid verzadigd en kan je niet bruiner worden. Dit betekent dat bij een witte streep op je dij, je gewoon de hele heup opnieuw kunt insmeren zonder dat de rest nog bruiner wordt.

Smeren geblazen

Benen gedaan? Mooi! Werk nu omhoog naar je buik, onderrug en borst. Gebruik draaiende bewegingen om de zelfbruiner in te smeren. Draai de tanning mitt om en smeer je bovenrug in met de achterkant van je hand. Smeer nu weer in een neerwaarste beweging van je schouders naar je ellebogen. Vergeet ook niet de binnenkant van je armen en rond de oksel.

Smeer de zelfbruiner op je onderarm en stop bij je handpalm. Gebruik de restjes zelfbruiner die nog op de tanning mitt zitten om je handen in te smeren. Zoals gezegd worden droge plekken sneller bruin en loop je al snel kans om hele hele bruine handen te krijgen. Houdt je hand in een soort klauw alsof je een appel vast hebt. Smeer tussen je vingers maar vergeet ook je vingerkootjes niet. Smeer NIET op de binnenkant van je handen.

Gebruik wat zelfbruiner om je nek in te smeren en gebruik een kleine hoeveelheid voor je gezicht. Smeer goed uit richting je haarlijn, vergeet ook je oren niet.

Check, triple check

Bekijk nog eens goed elk plekje van je lichaam, ga werkelijk elke centimeter na, heb je een plekje overgeslagen? Gebruik dan nog wat zelfbruiner en smeer het bij. Onthoud goed dat wat je nu doet een aantal dagen zichtbaar blijft. Fouten van eenmaal volledig ingetrokken zelfbruiner zijn heel moeilijk te corrigeren.

Zo, het zit erop!

Je bent nu waarschijnlijk heel bruin. Twee weken Turkije in ongeveer 10 minuten. Toch is dit niet de kleur waar jij de komende 5 dagen mee over straat moet. Wat je nu ziet is de zelfbruiner met daarbovenop de Guide Colour. Deze is aan het product toegevoegd zodat je de zelfbruiner streepvrij kunt aanbrengen. Een geweldige uitvinding! Laat ondertussen de zelfbruiner goed intrekken. Eigenlijk is het net als met mascara opbrengen. Ook mascara moet eerst even drogen en kan afgeven als het nog vochtig is. Dat is met zelfbruiner net zo. Trek na een paar minuten losse donkere kleding aan en geniet van je avond. Morgenochtend zie je het echte resultaat.

Even wachten en klaar

Na 4 tot 6 uur is de zelfbruiner volledig ingetrokken. Als je binnen die tijd gaat douchen, je handen wassen, of intens zweten, dan spoelt de zelfbruiner van je af en krijg je witte plekken. Laat het dus echt 6 uur zitten voordat je gaat douchen anders is dit hele verhaal voor niks geweest! De volgende ochtend spring je onder de douche en spoel je de guide colour van je lichaam en je gezicht. Droog je af en bewonder het resultaat.Een prachtige natuurlijke gezonde bruine kleur!

En nu: Genieten!

Teveel tekst? Kijk dan dit filmpje!

St.Tropez Bronzing Mousse: Before & After Shots + Top Tips & Tricks
St.Tropez Bronzing Mousse: Before & After Shots + Top Tips & Tricks

Klaar voor de start? Hier een aantal van onze zelfbruiners voor Dummies

TIP: Volg ons op Facebook en Instagram voor leuke weetjes, de laatste acties en assortiment updates.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

0
Winkelmand