fbpx
Voor 22:00 besteld is
volgende werkdag in huis!
Lage verzendkosten € 3,95
Gratis verzending vanaf € 35,–
Betaal veilig en vertrouwd
met o.a. iDEAL en achteraf met Billink
Gemiddeld beoordeeld met
een 9,7 bij WebwinkelKeur

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

URL to current page: (close)
Loading ...

URL to current page: (close)
Loading ...

De Producten

IS HET VOOR IEDEREEN?

Zeg nou eerlijk? Je voelt je toch het lekkerst als je een lekker bruin kleurtje hebt?
Je voelt je slanker, gezonder en mooier. Je kleding staat beter en je ziet er verzorgd uit.

En het hoeft helemaal niet over de top. Als je begint met een Medium Instant Tan van jouw keuze kan er eigenlijk niks misgaan. Mensen zullen je vragen of je lekker in de zon hebt gezeten, of dat je net terug komt van Ibiza.

Je kan jezelf heel licht Tannen, of er helemaal voor gaan en drie lagen opdoen. Drie Lagen staat haast gelijk als drie weken in de zon!

Ook in de winter is het heerlijk. Ook veel mannen gebruiken tegenwoordig een Self Tan.

IS HET VEILIG?

Een belangrijke vraag om te stellen natuurlijk. Veiligheid boven alles! Zelfbruiners gebruiken is de veiligste manier van bruin worden. Zelfbruiners bestaan al sinds de jaren 60 en in al die tijd is er nog nooit een onderzoek geweest waarin negatieve effecten werden gemeld. Zelfbruiners worden wereldwijd gebruikt door mensen die op een gezonde manier bruin willen worden. De producten worden gebruikt door mensen met allergieën, huidklachten zoals eczeem, maar ook ziektes zoals vitiligo en huidkanker. Zelfbruiners worden ook door zwangere vrouwen gebruikt tijdens hun gehele zwangerschap.

Het werkzame deel wat de (dode) huid kleurt is DHA, dit is een soort suiker. Het werkt hetzelfde als dat je een appel doormidden snijd en deze laat liggen. Langzaam zie je verkleuring. Dit gebeurt ook op de huid als je een zelfbruiner gebruikt. Daarnaast is het goed om te weten dat een zelfbruiner werkt op de bovenste dode huidlaag (1 mm) en deze laag ververst zich bij iedereen na ongeveer 5 dagen. De zon en zonnebank gaan tot wel 1,5 cm diep de huid in waar het verschillend levend weefsel kan aantasten en verouderen.

ZELFBRUINERS? DAAR WORD JE TOCH ORANJE VAN?

De tijden dat je voor een sinaasappel kon worden aangezien liggen inmiddels al ver achter ons. Toch krijgen wij deze vraag vaak als onze klanten om advies vragen. Bijvoorbeeld: ik zoek een zelfbruiner waarbij ik niet oranje lijk.. Nu kunnen wij je gerust stellen, dit zal niet gebeuren!

Alle producten die Captain Tan verkoopt hebben een bruine, zonnige ondertoon. Bij sommige producten is er zelfs een groenige teint te zien als het de fles uitkomt. Dit ziet er misschien gek uit, maar het garandeert wel dat het eenmaal in aanraking met je huid prachtig natuurlijk bruin wordt.

Je kan vlekken voorkomen door allereerst je huid goed te scrubben en je goed in te smeren met een fijne Body Lotion. Wanneer dit is opgenomen door je huid begin je pas aan het Tannen (aanbrengen van je zelfbruiner). Vervolgens de zelfbruiner goed uitsmeren in een roterende beweging. Met behulp van een Tanning Mitt of handschoentjes gaat dit het best. Gebruik liever niet je blote handen.

Iedereen herkent gevlekte bruine vingers op kilometers afstand. Je wilt natuurlijk niet te boek staan als Fake Tan Amateur!

WAT BETEKENT INSTANT, GRADUAL EN WASH OFF TAN?

Voor verschillende momenten zijn er verschillende zelfbruiners.

In de basis zijn er drie verschillende soorten. De Instant Tan, de Gradual Tan en de Wash Off Tan. Captain Tan legt je uit wanneer je het beste welk product kunt gebruiken.

Instant Tan

Deze zelfbruiners werken heerlijk snel en zijn wat ons betreft een geweldige uitvinding. In Engeland weten ze dit allang, maar in Nederland is het al een tijdje een goed bewaard geheim. Instant Tan proucten zijn zo bijzonder omdat ze precies doen wat ze zeggen. Je wordt direct bruin. Zo simpel is het. Door het aanbrengen van een Instant Tanning Mousse of Lotion ben je binnen een paar seconden net zo bruin als 3 keer onder de zonnebank. Daarbij is een zelfbruiner veel beter voor je huid omdat er geen schadelijke UV stralen aan te pas komen. Met de meeste producten kun je zo’n 4 tot 7 dagen genieten van je gebronsde kleur, daarna vervaagt de kleur vanzelf weer.

Ben je wel bekend met zelfbruiners, maar nog nooit een Instant Tan product gebruikt? Doe jezelf een plezier en probeer het. Je wilt nooit meer wat anders!

Bekijk alle Instant zelfbruiners‘s van Captain Tan.

Gradual Tan

Dit is een zelfbruiner die geleidelijk aan een kleurtje opbouwt. Dit soort zelfbruiners zijn veel gebruikelijker in Nederland. De kleur ontwikkeld zich langzaam en het is vaak nodig om een aantal dagen achter elkaar aan te brengen voordat de kleur zichtbaar wordt.

Sommige Gradual zelfbruiners hebben een paar dagen nodig om een kleurverschil te geven, en andere maar een paar uur.

Een Gradual Tanning Lotion die na een paar keer aanbrengen kleur geeft, is ook goed te gebruiken om je Instant Tan te onderhouden. Gradual Tan’s zijn naast zelfbruiners ook goede voedende lotion’s. Zo houdt je de kleur van je Instant Tan langer vast en blijft je huid goed verzorgd.

Bekijk alle Gradual Zelfbruiners‘s van Captain Tan.

Wash Off Tan

Dit zijn meestal ook Instant Tan zelfbruiners,maar dan afwasbaar. Bij een Wash Off geldt dus ook aanbrengen en direct bruin. Alleen het grote verschil annex voordeel van een Wash Off Tan is dat je kleur afwasbaar is, maar toch waterbestendig. Dat klinkt gek he? Met bijvoorbeeld douchegel of face wash, was je je zelfbruiner er zo weer af. Maar je kleurtje blijft zitten als je in een regenbui terecht komt of ineens moet huilen van die zielige reclame.

Een Wash Off is uitermate geschikt om te gebruiken voor een speciale gelegenheid.

Bekijk hier alle Wash Off Zelfbruiners‘s van Captain Tan.

VERSCHIL TUSSEN EEN MOUSSE, LOTION, GEL EN SPRAY?

Er zijn zoveel verschillende soorten dat je soms zelf door de bomen het bos niet meer ziet. Op deze vraag geven wij graag antwoord en advies. Welk product er het beste bij jou past hangt af huidtype en gebruiksgemak. Zo vindt de ene klant een mousse fijner aanbrengen en gaat de andere liever voor een lotion!

 • Tanning Lotion: Bij een drogere huid is een Lotion erg fijn. Het geeft meer hydratatie dan bijvoorbeeld een mousse.
 • Tanning Mousse: Een Mousse smeert heel fijn uit met weinig kans op geklodder (gebruik altijd een Tanning Mitt) omdat je steeds kleine hoeveelheden gebruikt.
 • Tanning Gel: De Self Tan’s op Gel basis zijn veelal afwasbaar en heerlijk fris. Ze geven direct een bruin resultaat.
 • Tanning Spray: Dan is er nog de Spray. Deze komt in een spuitbus en de toepassing kan verschillen. Zo zijn er speciale Sprays voor de benen, maar ook voor het gezicht. Spray’s drogen snel en meestal hoeven meestal niet uitgesmeerd te worden. In dat geval is het sprayen en gaan.
 • Tanning Wipes: De Wipes zijn er voor gebruiksgemak. Ze komen in een pakje met meerdere wipes oftewel doekjes. Handig in je tas voor Noodgevallen van Bleekheid.

Voor alle soorten geldt: was na gebruik goed je handen, of beter nog, gebruik een Tanning Mitt. Wil je persoonlijk advies? Stuur ons een berichtje.

WELKE KLEURDIEPTE PAST BIJ MIJ? LIGHT, MEDIUM OF DARK?

Voor het beste resultaat is het zaak een zelfbruiner te kiezen die goed bij je huidskleur past. Hieronder een paar tips om te bepalen welke kleurdiepte bij jou past!

Light 
Een zelfbruiner met kleurdiepte Light is het meest geschikt voor een heel lichte huid. Maar ook als je bijvoorbeeld snel verbrand in de zon. Wil je een natuurlijk zongebruind resultaat wat niet te veel opvalt? Kies dan bijvoorbeeld voor een Light Gradual Tan Zelfbruiner. Dit zijn zelfbruiners die langzaam kleur opbouwen en niet direct zichtbaar zijn.

Wil je liever direct resultaat? Kies dan een Instant Tan Light deze zijn speciaal ontworpen voor de lichte huid.

Medium 
Medium Zelfbruiners zijn voor mensen die niet heel snel verbranden in de zon, maar geen donkere huid hebben. Medium kleurdiepte wordt het meest verkocht en is het meest gangbaar.

Dark 
Heb jij een olijfkleurige of donkere huid? Dan past een Dark het beste bij jouw huidskleur.

Een donkere kleur geeft sneller onregelmatigheden en is lastiger egaal aan te brengen. Maar een tint die iets donkerder is geeft wel direct een spetterend en dramatisch resultaat!

WAT IS EEN TANNING MITT? EN HEB IK DIE NODIG?

Een Tanning Mitt ziet eruit als een washandje. Vertaald vanuit het Engels betekent het handschoen of want. Het antwoord op deze vraag is…. JA! De Tanning Mitt is onmisbaar bij het aanbrengen van zelfbruiners om twee redenen:

1. Schone Handen.

Bruine gevlekte handen na het aanbrengen van een zelfbruiner zijn niks vreemds hier bij Captain Tan. We hebben het allemaal wel eens gehad. Tot we de Tanning Mitt ontdekten. Dat bleek nu net het ontbrekende puzzelstukje te zijn in de hele Tanning cyclus!

De Tanning Mitt is speciaal gemaakt voor het goed en gelijkmatig aanbrengen van zelfbruiners. Zo breng je makkelijker je zelfbruiner aan én blijven je handen schoon, twee vliegen in een klap!

2. Egaal aanbrengen van je zelfbruiner.

Zonder Tanning Mitt kan het resultaat soms tegenvallen en je vieze handen kun je blijven boenen tot je een ons weegt. Door het grote oppervlak van de Mitt bereik je een groter gebied in één keer en ben je sneller klaar. Door het gebruik van latex handschoentjes om je zelfbruiner aan te brengen kunnen strepen ontstaan, die je later weer lastig wegkrijgt.

Het gebruiken van een Tanning Mitt is zeer aan te raden. We spreken uit ervaring!

WAT BETEKENT GUIDE COLOUR?

Een guide colour is een kleurtje wat is toegevoegd aan veel instant zelfbruiners. De kleur die je aanbrengt is een afwasbare kleur, speciaal toegevoegd aan het product om te zorgen dat het aanbrengen super makkelijk wordt en je een egale teint overhoudt. Je ziet namelijk precies waar je al bent geweest, en welk stukje van je lichaam je bent vergeten.

De kleur van een guide colour is bruin en ligt dichtbij de uiteindelijke kleur die overblijft op de huid, maar is vaak wel wat dekkender en iets donkerder dan je uiteindelijke kleurtje.

Om ervoor te zorgen dat de zelfbruiner goed in de huid trekt is het verstandig om pas na acht uur een douche te nemen of te gaan sporten. Breng bij voorkeur de zelfbruiner de avond ervoor aan, en douche je ‘s-ochtends. Je zult een beetje bruin het doucheputje in zien lopen, maar dit is slechts de guide colour. De kleur die je hierna overhoudt is het uiteindelijke resultaat. Deze kleur geeft niet af en je kunt hiermee zwemmen, naar de sauna etc.

ZELFBRUINER VOOR MANNEN?

Er zijn veel verschillende zelfbruiner producten op de markt. Alle producten op Captain Tan zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Kies als man voor een product van hoge kwaliteit. Deze producten trekken vaak sneller in en dat is erg belangrijk.

Als man is het soms wat lastiger om een zelfbruiner goed aan te brengen. Vaak pakt de lichaamsbeharing op de borstkas of de armen en benen iets meer van het zelfbruiningsproduct op. Kies daarom een product wat snel intrekt. Als je de zelfbruiner snel aanbrengt zal het product niet blijven plakken aan de haartjes, maar alleen in de huid trekken.

Mocht er toch wat product achter zijn gebleven, wacht dan 4 tot 8 uur, en stap onder de douche. Het overtollige product was je dan gemakkelijk van de haartjes af.

Je blijft over met een prachtige natuurlijke egale kleur.

Bekijk ook eens onze blog “Zelfbruiner voor Mannen” waar we nog eens dieper ingaan op de materie.

MIJN SPRAY TAN GEEFT VLEKKEN, WAT MOET IK DOEN?

Het egaal en netjes aanbrengen van een tanning spray is soms best lastig. Voor beginnende zelf-bruiners raden wij daarom ook aan om te starten met een product wat makkelijker aan te brengen is, zoals een mousse of een lotion.

Heb je nu een vlekkerig resultaat, dan kun je het product uit smeren zolang het nog vochtig is. Doe dit niet met blote handen, maar met een tanning mitt, latex handschoen, kwast of watje. Laat het product toch goed intrekken, met vlekjes en al, en spoel de guide colour af na de aangegeven inwerktijd van je zelfbruiner (4-6 uur). De vlekjes zullen nu minder zijn. Nog niet tevreden? Gebruik dan een scrub.

Een tan remover dien je binnen de 4-6 uur te gebruiken, maar is alleen geschikt om kleine foutjes te verbeteren.

Let bij het gebruik van een spray tan op de spuitbus en de afstand tot je huid. Houdt de spray op een redelijke afstand. Spray je toch te dichtbij je huid, dan onstaan er druppeltjes. Dit kunnen vlekjes worden. De druppels smeer je uit met een tanning mitt, latex handschoentjes, kwast of watje. Ook als je te langzaam spuit kan het product druppels geven. Laat het minimaal 10 seconden op je huid werken voordat je met uitsmeren begint. Hierdoor geef je je huid de kans om de werkstoffen op te nemen die het natuurlijke bruiningsproces op gang brengen.

MIJN ZELFBRUINER LIJKT WEL EEN BEETJE GROEN, IS DAT NORMAAL?

In bijna elke moderne instant zelfbruiner is een product toegevoegd met een groenige ondertoon. Dit zul je meestal pas merken als je een beetje op laat drogen op een tanning mitt, en soms is het te zien aan de spuitkop van een spray, of het pompje op een mousse of lotion.

Geen paniek. De zelfbruiner is niet over datum. En die groenige kleur zul je ook niet op je huid terug zien. Sterker nog, het is een garantie dat je echt mooi diep bruin wordt. Denk je toch een hintje groen te zien? Wacht dan even, laat de zelfbruiner goed intrekken (4-6 uur), was de guide colour eraf en je zult zien dat je prachtig bruin bent.

De groenige ondertoon is aan het product toegevoegd om het oranje te neutraliseren, en je een diepere bruine kleur te garanderen.

Hoe...?

HOE GEBRUIK JE EEN TANNING LOTION?

Tanning Lotions zijn heerlijke zelfbruiners die je het beste met een Tanning Mitt kan aanbrengen. Hieronder een paar tips voor het beste resultaat.

 • Breng aan op een gereinigde en gehydrateerde huid.
 • Gebruik voor het aanbrengen altijd een Tanning Mitt.
 Dit geeft het mooiste resultaat en voorkomt bruine handen die je bijna niet meer schoon krijgt.
 • Gebruik kleine beetjes tegelijk en maak een roterende beweging bij het aanbrengen.
 • Laat alles goed drogen voord je jezelf aankleed.
 • Wacht 4 tot 6 uur met douchen, zwemmen of sporten.

Je ziet er meteen zomers bruin uit! Voor een diepere kleur breng je meerdere lagen over elkaar aan. Wel eerst goed laten drogen!

HOE GEBRUIK JE EEN TANNING MOUSSE?

Met een Tanning Mousse krijg je direct een heerlijk bruin kleurtje. Doordat de mousse al een kleur heeft zie je direct of je geen plekje mist. Volg deze tips op voor het mooiste professionele resultaat.

 • Breng aan op een gereinigde en gehydrateerde huid.
 • Gebruik tijdens het aanbrengen altijd een Tanning Mitt.
 • Gebruik kleine beetjes tegelijk en maak roterende beweging bij het aanbrengen.
 • Laat het goed drogen voordat je jezelf aankleed.
 • Wacht 4 tot 6 uur met douchen, zwemmen of sporten.

Je ziet er meteen zomers bruin uit, voor een diepere kleur breng je meerdere lagen over elkaar aan. Wel eerst even goed laten drogen!

HOE GEBRUIK JE EEN TANNING SPRAY?

Een bruine huid uit een spuitbus, wat een uitvinding die Tanning Sprays! Een paar tips voor het beste resultaat.

 • Spuitbus schudden voor elk gebruik.
 • Houdt de spuitbus op 30-35 cm afstand en spray in ronddraaiende bewegingen.
 • Houdt mond en ogen gesloten.
 • Zorg dat je helemaal droog bent voor je jezelf aankleed.
 • Gebruik handschoentjes of een Tanning Mitt om uit te smeren. Gebruik je een Tanning Spray voor je gezicht? Dan is dit niet nodig.
 • Twee dunne lagen zijn beter dan 1 dikke laag. Wel tussendoor laten drogen.
 • Probeer de eerste vier uur na aanbrengen niet nat te worden of te zweten.
 • Ga op een handdoek staan als je een lichaams spray hebt en je voeten wilt doen.

Voor een mooi resultaat op je gezicht kan je de spray ook eerst op een sponsje of wattenschijfje spuiten en dan op je gezicht aanbrengen.

HOE BEHOUD IK MIJN KLEUR LANGER?

Het liefst wil je die mooie kleur voor altijd behouden, maar dit is helaas niet mogelijk. Toch zijn er een aantal manieren om je kleurtje net wat langer mooi te houden:

 • Hydrateer dagelijks de huid met een goede bodylotion of voedende olie of butter.
 • Je kan hiervoor ook een fijne gradual zelfbruiner voor gebruiken.
 • Douche met weinig zeep of andere doucheproducten, zeepproducten kunnen de huid uitdrogen.
 • Douche zo koel mogelijk, een hete douche kan de huid uitdrogen.
 • Dep jezelf voorzichtig droog.

Eigenlijk komt alles neer op dit; een droge huid is funest voor je kleurtje. Dit moet je dan ook echt zien te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk dat je de huid goed scrubt voordat je een nieuwe laag zelfbruiner aanbrengt. Verder is het verstandig om te scrubben na een bad met olie erin, of als de huid heel warm en soepel is aan het einde van een warme/hete douche! Doe dit minimaal 24 uur voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

  HOE DOE IK EEN HUIDTEST?

  Heb je een gevoelige huid? Doe dan voor gebruik van een zelfbruiner altijd een huidtest. Zo weet je welk product voor jouw huidtype geschikt is.

  Breng met een wattenschijfje een klein beetje product aan op de binnenkant van je elleboog, of achter je oor. Laat het 24 uur zitten. Als je een bepaalde huidreactie krijgt zoals roodheid, zwelling of jeuk, gebruik het product dan niet omdat uit zo’n reactie blijkt dat je huid te gevoelig is. Als er geen huidreactie optreedt kun je rustig doorgaan met het gebruik van het product over je hele lichaam.

  Alhoewel het extreem weinig voorkomt, als je denkt dat je een allergische reactie hebt door het gebruik van een van onze zelfrbuinings producten, breng dan een bezoek aan je huisarts. We adviseren om een huidtest te doen, 24 uur voordat je een zelfbruiner wilt gebruiken.

  Captain Tan heeft diverse producten die speciaal voor de gevoelige huid zijn gemaakt, hypoallergeen zijn en dermatologisch getest. Bekijk hier al onze biologische producten voor de gevoelige huid. 

  HOE WERKT EEN ZELFBRUINER?

  Bruin zonder zon? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Allemaal leuk en aardig die zelfbruiners, maar wat zit er eigenlijk in? En waar word je dan precies bruin van? Captain Tan legt uit…

  Hoe werkt een zelfbruiner?

  Het bruinen vindt plaats in de bovenste lagen van je huid. Deze buitenste lagen heten Epidermis. De Epidermis zelf is ook weer gemaakt van verschillende lagen. De bovenste laag van de Epidermis is de hoornlaag, deze kan gekleurd worden met zelfbruiningsproducten.

  De meeste zelfbruininsproducten bevatten uit natuurlijke bronnen gewonnen zelfbruiningsstoffen zoals DHA, Erythulose en DMI.

  DHA oftewel Dihydroxyacetone

  DHA wordt al sinds 1970 gebruikt voor zelfbruiningsproducten, maar het was pas aan het eind van de 80′ er jaren dat de cosmetische industrie er betere resultaten mee verkreeg. De producten werden toen minder oranje en meer bruin. Zo kwam men erachter dat een hogere concentratie DHA zorgt voor een diepere bruinere kleur.

  DHA met een hoge kwaliteit reageert op de dode huidcellen die de bovenlaag (hoornlaag)van je huid vormen. Je huidskleur verandert direct. Deze verandering is tijdelijk omdat het alleen je dode huidcellen kleurt en je huid telkens nieuwe huidcellen aanmaakt.

  Erythrulose

  Eigenlijk doen Erythrulose en DHA hetzelfde. Ze reageren op het aminozuur in de dode huidcellen en geven je huid een bruine kleur. Eruthrulose is een Ketose wat ook weer reageert met het aminozuur Keratine. Deze reactie zorgt voor bruingekleurde polymeren (verbindingen die uit een hele reeks van dezelfde moleculen bestaan) genaamd Melanoom. Op zichzelf als ingrediënt doet Erythulose niet zoveel. Maar in combinatie met DHA werkt hij samen om een streepvrij en egaal resultaat te geven. Het zorgt er ook voor dat je kleur langer blijft zitten en ook egaal weer wegvaagt. Je kleur ziet er natuurlijk uit, maar vervaagt ook natuurlijk.

  Cosmetic Colour Guide

  In Instant Tan producten zit eigenlijk altijd een Cosmetic Colour Guide. Dit is een toegevoegde kleur aan de zelfbruiner, waardoor je echt meteen kleur ziet als je het aanbrengt. Het ondersteunt je bij het aanbrengen en laat je zien waar je de zelfbruiner hebt aangebracht. Ook geeft het je lichaam een directe zongebruinde look. Echter is deze Colour Guide puur cosmetisch en afwasbaar. Na het afwassen van de Cosmetic Colour Guide wordt je ware ‘blijvende’ kleur zichtbaar.

  Captain Tan verkoopt een grote selectie aan speciaal geselecteerde top Instant Tan Zelfbruiners. Bekijk ze in onze webshop.

  HOELANG IS EEN ZELFBRUINER HOUDBAAR?

  De meeste zelfbruiners zijn na opening 3 tot 6 maanden houdbaar. Daarna werkt de bruinende stof DHA niet meer optimaal. Als de zelfbruiner niet meer stabiel is merk je dat aan de geur. Ongeopend kan je ze vaak wel tot 2 a 3 jaar bewaren. Let op: dit hangt wel af van bepaalde factoren.

  • De verpakking moet goed afgesloten zijn
  • Het product moet op een koele en donkere plaats bewaard worden

  Warmte, licht, lucht en vocht zijn factoren die de kwaliteit van zelfbruiners sneller achteruit laten gaan. Bewaar alles koel, droog en goed afgesloten. Als je twijfelt aan een product, ruik er aan. Mocht het een andere geur hebben, gooi het dan direct weg! Het gaat wel om je huid en je wilt liever geen risico lopen.

  HOE DOE IK MIJN HANDEN EN VOETEN?

  Deze vraag krijgen wij erg veel en ja… handen en voeten mooi doen is zelfs voor de expert best lastig! Dit komt omdat dit droge plekken. De droge huid zuigt als het ware de zelfbruiner op waardoor handen en voeten donkerder kunnen worden dan de rest. Het is daarom slim om deze van tevoren met een beetje bodylotion in te smeren. 

  Je doet je handen en voeten als laatst, met slechts het restje wat nog op de tanning mitt zit. Hiermee glijd je als het ware over de huid heen. Het beste kun  je dan je hand zo houden alsof je een appel vasthoudt. Dan zorg je ervoor dat het product op alle logische plekjes komt en zie je achteraf geen streepjes. 

  Zelfbruiner en...

  CELLULITIS, LITTEKENS EN ZELFBRUINER?

  Cellulitis en littekens zijn vaak wat lichter op de huid dan de rest van je lichaam. Een kleurtje kan ervoor zorgen dat cellulitis en littekens minder zichtbaar worden. Breng met een wattenschijfje wat zelfbruiner aan op de huid waar je extra camouflage nodig hebt. Laat het tenminste 8 uur zitten voordat je de guide colour eraf wast. Als de kleur nog niet donker genoeg is, herhaal je deze stap. Vervolgens breng je de zelfbruiner over je hele lichaam aan.

  Bekijk hier al onze biologische producten voor de gevoelige huid.

  VITILIGO EN ZELFBRUINER?

  Zelfbruiners kunnen helpen om de zichtbaarheid van vitiligo te minimaliseren. We raden aan om met een wattenschijfje het (instant) zelfbruinings product aan te brengen op de lichtere plekken van de huid. Laat het product drogen en tenminste acht uur zitten voordat je de guide colour er afwast. Als je huid nog niet bruin genoeg is, dan herhaal je deze stap. Een zelfbruiner kan dus worden gebruikt om de lichtere plekken tijdelijk te camoufleren.

  Natuurlijk kun je vervolgens de rest van de huid mee-bruinen voor een prachtig, egaal zonnig kleurtje.

  Bekijk hier al onze biologische producten voor de gevoelige huid.

  ECZEEM EN ZELFBRUINER?

  Heb je eczeem maar wil je toch een gezond bruin kleurtje? Dan kun je ook zelfbruiners gebruiken. We adviseren je wel om een 24 uur voordat je aan het zelfbruiner gaat een huidtest doet, om te kijken hoe gevoelig je huid is voor het product. Gebruik voor het aanbrengen een body lotion om de droge huid te hydrateren. Vermijd het gebruik van zelfbruiners op een geirriteerde huid.

  Bekijk hier al onze biologische producten voor de gevoelige huid.

  ZWANGER EN ZELFBRUINER?

  Zwanger en zelfbruiner gebruiken? Ben je zwanger maar wil je toch een bruin kleurtje? Het gebruik van zelfbruiners is dan de meest veilige optie. Er zijn geen rapporten bekend die problemen suggereren tijdens of na de zwangerschap, of tijdens het geven van borstvoeding.
  Wel is het verstandig om het product niet te gebruiken op lippen, neus en ogen. Bij het gebruik van een tanning spray dien je de nevel niet in te ademen.

  • Ook al zijn er geen gevaren bekend bij het gebruik van zelfbruiners tijdens de zwangerschap, soms kan er toch een allergische reactie ontstaan. Tijdens een zwangerschap kan dit vaker voorkomen omdat de hormoonhuishouding op volle toeren draait en de huid gevoeliger wordt. Het is daarom verstandig om een huidtest uit voeren, 24 uur voordat je de zelfbruiner wilt gebruiken.
  • Voor iedereen die al huidproblemen had voor de zwangerschap, raden wij aan om voor gebruik eerst hun huisarts te raadplegen.
  • Captain Tan verkoopt speciale producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Deze zijn hyppoallergeen en dermatologisch getest, ook bij deze producten raden wij aan om vooraf een huidtest te doen.

  ZWEMMEN EN ZELFBRUINER?

  Ja, dat kan. Zolang je de zelfbruiner 4 tot 12 (liever langer dan korter) uur laat intrekken voordat je je wast of gaat zwemmen. Op het moment dat je tan volledig in is getrokken kun je gewoon zwemmen met een zelfbruiner. Zwemmen in zeewater of in zwembaden met chloor kan er wel voor zorgen dat je kleurtje wat sneller vervaagd.

  Ga je een dagje naar het strand, of op vakantie terwijl het zonnetje in Nederland nog niet is langsgekomen? Door het gebruiken van een instant zelfbruiner de avond ervoor verschijn je al mooi gebruind op het strand, of aan het zwembad. Bespaar jezelf die eerste paar ongemakkelijke bleke dagen, en probeer het een keertje uit. Je zal niet ontevreden zijn.

  0
  Winkelmand