fbpx
Voor 22:00 besteld is
volgende werkdag in huis!
Lage verzendkosten € 3,95
Gratis verzending vanaf € 35,–
Betaal veilig en vertrouwd
met o.a. iDEAL en achteraf met Billink
Gemiddeld beoordeeld met
een 9,7 bij WebwinkelKeur

Verschillende soorten zelfbruiner

producten-op-een-rij-770x285

Zelfbruiner of bruin zonder zon?

Is het nou zelfbruiner of bruin zonder zon? Of is het een self tanner, bruiningsspray, tanning lotion, bruiningscrème, tanning spray of toch zelfbruiner? En wat is nu het verschil tussen de verschillende termen?

Hoe zit het precies met instant tan, gradual tan en wash off tan zelfbruiners? Wat is het verschil en welke is het beste voor mij?

Zie jij door het zelfbruiner oerwoud de bomen niet meer? Of zeggen de termen instant tan, gradual tan en wash off je nog niets? Geen nood, we maken je graag wegwijs in wondere wereld van de zelfbruiners. Lees deze blog goed door en je bent weer helemaal bij!

Mink - Zelfbruiner FoamBruin zonder zon, zelfbruiner of self-tanning.

Dit zijn allemaal algemene termen voor zelfbruiners. Ze zeggen verder niks over de werking ervan. Bijvoorbeeld of je direct bruin of geleidelijk bruin wordt.

Self-tanning of Sunless Tanning zijn vooral begrippen die in Engeland veel worden gebruikt, maar hier ook wel eens gebruikt worden. Zie het als de algemene Engelse term voor zelfbruiners.

Zelfbruiners doen precies wat ze zeggen. Zelf bruinen. Bruin zonder zon is precies hetzelfde, je wordt bruin zonder dat je in de zon hoeft.

De zelfbruinende lotion, mousse of gel geeft je direct een bruine kleur. Er zijn ook zelfbruiners die je vaker moet gebruiken om een kleurtje te krijgen. Dit noemen we Gradual zelfbruiners. Sommige bruin zonder zon producten zijn afwasbaar (de zogenaamde wash off zelfbruiners). Er zijn dus drie verschillende soorten zelfbruiners. Elk type zelfbruiner heeft weer zijn eigen voor- en nadelen.

 

Instant tan, gradual tan en wash off tan.

Dit zijn grofweg de verschillende soorten zelfbruiner die er bestaan. Engelse producten gebruiken deze termen vaak al in de naam van het product. Bijvoorbeeld St. Tropez Instant Tan Mousse.

Instant Tan.

Zelfbruiners die direct kleur geven worden ook wel instant tan zelfbruiners genoemd. Deze benaming is ook weer heel logisch omdat de zelfbruiner direct (instantly) kleur geeft. Deze kleur is een combinatie van de ‘guide colour’ en de onderliggende zelfbruiner kleur. De onderliggende kleur ontwikkelt zich gemiddeld in 4 a 6 uur. De zogenaamde guide colour wordt toegevoegd aan de zelfbruiner zodat je goed kunt zien waar je bent geweest en waar je nog moet smeren. Deze kleur is afwasbaar. Dat doe je het beste pas zodra de onderliggende zelfbruiner keur helemaal is uitgewerkt. Als je de guide colour eerder afspoelt kan dit nadelige effecten hebben op je uiteindelijke resultaat. Let op: de kleur die je van de guide colour krijgt is dus niet je uiteindelijke kleur! Vaak is de kleur van de guide colour heel anders als het eindresultaat.

Voor elke zelfbruiner geldt dat je een beetje moet oefenen en proberen wat je zelf fijn vindt. Sommige mensen dragen hun instant tan zelfbruiner inclusief guide colour gewoon direct. Weer andere mensen spoelen de guide colour al na twee uur af en zijn tevreden met het resultaat. Hoe je een zelfbruiner het liefst gebruikt is zeer persoonlijk en dus bij iedereen weer anders!

Bekijk hier onze Instant Tan zelfbruiners!

Gradual Tan.

Een gradual tan zelfbruiner, of gradual bruin zonder zon is een zelfbruiner die je een aantal dagen moet aanbrengen om een resultaat te zien. Je bouwt de kleur bij wijze van spreken laagje voor laagje op. Er zijn ook gradual tan of geleidelijke zelfbruiners die na een uur of vier al een lekker kleurtje geven. In gradual tan zelfbruiners zit geen guide colour en het kan daarom wat lastiger zijn om deze egaal aan te brengen.

Het zijn wel fijne producten om zelf gemakkelijk de kleur intensiteit van je kleurtje te bepalen. Vaker smeren en je krijgt bruinere benen! Ook zijn deze zelfbruiners goed te gebruiken tussen twee instant tan zelfbruiner beurten door. Je huid blijft zacht en soepel en je tintje wordt iets dieper.

Bekijk hier onze Gradual Tan zelfbruiners!

Wash Off Tan.

De derde soort zelfbruiner of bruin zonder zon zijn de wash off tan zelfbruiners. Deze zelfbruiners zijn afwasbaar met water en zeep. Ze geven ook direct kleur, maar deze is tegelijk volledig afwasbaar. Als je van plan bent om te gaan zwemmen of sporten of er is een grote regenbui op komst dan zijn deze producten niet direct aan te raden. Een wash off is een ideaal zelfbruiner product voor last-minute evenementen en voor mensen die weinig geduld hebben :).

Bekijk hier onze Wash Off Tan zelfbruiners!

Heb je nog vragen?

Twijfel je of je een zelfbruiner of bruin zonder zon product zou willen gebruiken? Ik help je graag! Stuur mij een mailtje via info@captaintan.nl en ik loods je door het spreekwoordelijke zelfbruiner bos!

Kom er gezellig bij en kies voor een gezonde, natuurlijke kleur met een goede zelfbruiner!

TIP: Volg ons op Facebook en Instagram voor zelfbruin resultaten, leuke weetjes en assortiment updates.

Jamilla - Captain Tan - Zelfbruiners

Een aantal van onze instant tan zelfbruiners

Een aantal van onze gradual tan zelfbruiners

Een aantal van onze wash-off zelfbruiners

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

0
Winkelmand